Kristofz.com

potek plesnih tečajev

Potek plesnih tečajev

Tečaji potekajo tako, da se pred pričetkom ogrejemo s plesom. Nato pričnemo z jemanjem nove snovi in na koncu s ponovitvijo. Poleg standardnih figur bomo pozornost namenili vajam za vodenje in sledenje, snov pa bomo popestrili z zanimivimi figurami.

 

Na tečaju bomo upoštevali navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za izvajanje posameznih dejavnosti z namenom preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Zato naprošamo vse tečajnike, da se držijo navodil, ki jih boste prejeli pred pričetkom tečaja. Tečaje bomo izvajali v dvoranah, kjer bo možno pogosto zračenje prostorov. Če bo potrebno bomo upoštevali vse ostale ukrepe, kot so nošenje mask, razkuževanje rok in podobno. Na tečaje bomo sprejeli manj plesalcev in plesalk kot ponavadi, razdalja med pari bo tako zadostna in skupaj bomo poskrbeli, da bo izvajanje tečaja varno.

 

Plesni tečaj Lindy Hop-a

Utrinek z našega plesnega tečaja - posvečanje "footwork-u" (vir: lastni foto material)

Priporočam, da ste na tečaju oblečeni v udobna oblačila ter da imate s seboj plastenko vode. Tečaji potekajo v sproščenem ozračju. Plesni tečaji so razdeljeni po sklopih na začetne, srednje in nadaljevalne stopnje, več o tem preberite na strani opisa vrst plesnih tečajev.

 

Do nadaljnjega solo prijav žal ne sprejemamo, razen v primeru tečajev, kjer plešemo solo. To so razne koreografije, tečaj charlestona, footwork in podobno. Sprejemamo torej prijave v paru, med tečajem se ne bomo menjali. Hvala za razumevanje.

 

Starostna struktura tečajnikov je dokaj raznolika. Od študentov, srednje generacije pa do stareših tečajnikov in tečajnic. Swing je namreč privlačen tako za starejše, ki imajo to glasbo že v ušesih kot za mlajšo populacijo. Tekom tečaja se naučimo plesati tako na hitro dinamično kot na umirjeno počasno glasbo, se pravi na bolj dinamičen ali umirjen način. Tako vsaka generacija pride na svoj račun. Sicer pa najraje učim starostno mešane tečaje, saj je tako na tečaju še bolj zabavno.

 

V primeru bolezni učitelja vas bom po e-pošti obvestil o tem, da tečaj odpade. Zato je pomembno, da ob prijavi javite kontaktni e-mail naslov, kamor lahko javimo morebitno odpoved tečaja.

 

Plesni tečaj Balboa

Plesni tečaj elegantnega plesa Balboa

Navodila v zvezi s tečaji

* Prosim ne zamujajte na vaje. Prvih 15 minut je namenjeno ogrevanju. Ogrevamo se kar s plesom, torej ponavljate snov ki jo že poznate.
* V garderobah oziroma v dvorani (odvisno od navodil) se prosim preobujte v čisto obutev, ker imajo v dvorani poleg nas še ostali vaje in pazimo pazimo na čistočo.
* Vredne predmete (nakit, denar ipd.) raje ne puščajte v garderobah. Do sedaj še ni prišlo do meni znanih kraj v garderobah. Za kraje v garderobah in ostale puščene predmete pa organizatorji tečaja oziroma plesni učitelji vseeno ne moremo odgovarjati, zato priporočam previdnost.
* V primeru daljše odsotnosti (bolezen, poškodbe, potovanja) to čim prej sporočite. Dokazani izostanki se bodo upoštevali pri vpisu v naslednjih stopnjah tečaja ali kakem drugem tečaju.
* Prosim upoštevajte vsa morebitna navodila v dvoranah, kjer potekajo tečaji. Ker poučujemo na različnih lokacijah imajo tam svoja navodila kako in kaj (npr. opozorila za čistočo na WC-jih in podobno.)
* Upoštevati je potrebno vsa navodila učiteljev glede ukrepov, povezanih z namenom preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

 

 

Intenzivna plesna delavnica lindy hopa

Intenzivna plesna delavnica Lindy Hopa (foto: Jernej Kokal)

Oglejte si še ostale podstrani:

Plesni tečaj v Ljubljani

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja (trenutna stran)

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

Lokacije plesnih dvoran

Opis swing glasbe

Opis swing plesa

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2021 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.