Kristofz.com
plesni tečaji swinga v Ljubljani

Dobrodošli na strani plesnih tečajev v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno dvanajst let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle, tako za pare kot za samske plesalce in plesalke. Vodim manjšo skupino plesalcev, skupaj poučujemo tako na začetnih kot na nadaljevalnih stopnjah plesnih tečajev v Ljubljani. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika rekreacije ter spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Vse v prijetnem in sproščenem ambientu. Veseli bomo, če se nam boste pridružili. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bo potekal naslednji tečaj.

 

skupinska plesna slika s plesnega tečaja v Ljubljani

Druženje in zabava na plesnem tečaju na Iliriji. (vir: lastni foto material)

Seznam prihajajočih plesnih tečajev in delavnic:

Spodaj so navedeni plesni tečaji, ki jih bom pričel učiti v kratkem. Nekajkrat na leto učim tudi brezplačno predstavitev določene zvrsti swing plesa v plesni dvorani. Vsaj dva tedna pred pričetkom bo tudi termin brezplačnega tečaja objavljen spodaj, zato spremljajte mojo stran ali se prijavite na mejling listo.

 

BREZPLAČNA PREDSTAVITVENA VAJA OSNOV SWINGA (nedelja, 03. november 2019 od 20:15 do 21:30)

Prvo novembrsko nedeljo bova s soplesalko učila brezplačno predstavitev osnov plesa swinga oziroma lindy hop-a. Na njej se bomo naučili osnovne 6-count korake ter osnove plesne drže pri tem plesu. Izvedli bomo tudi eno ali dve zanimivi figuri. Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja. Na ta način se boste lahko spoznali s swing plesom ter z učiteljema in se odločili, ali je plesni tečaj za vas ali ne. Predhodnih prijav ne sprejemam, pridete lahko solo ali v paru. Na rednih tečajih smo po parih, pri brezplačnih predstavitvah pa se sicer kdaj zgodi, da razmerje ni izenačeno. A se znajdemo in speljemo tečaj.

Brezplačna vaja bo potekala v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati. Ker na Parmovi potekajo obnovitvena dela je dostop možen z Dunajske ceste desno na Livarsko, nato pripeljete direktno na Parmovo.

Pred pričetkom brezplačnega tečaja prosim preverite mojo stran, v kolikor nebi izjemoma prišlo do kake izredne prestavitve oziroma odpovedi.


ZAČETNI LINDY HOP TEČAJ + LINDY CHARLESTON (nedelje; 20:00 - 21:30; pričetek 17. novembra 2019)

NOV TEČAJ - ZA ZAČETNIKE.Za vse začetnike s soplesalko pripravljava nov začetni tečaj swinga oz. lindy hop-a. Učili se bomo pravilne drže telesa, osnovna načela vodenja in sledenja, interakcijo med partnerjema, osnovne korake in figure. Jemali bomo tudi lindy charleston. Za udeležbo ne potrebujete predznanja, če še niste plesali je to prava izbira.

Tečaj bom učil v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati. Ker na Parmovi potekajo obnovitvena dela je dostop možen z Dunajske ceste desno na Livarsko, nato pripeljete direktno na Parmovo.

Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi.

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Potrudili se bomo, da vam zagotovimo plesnega partnerja / partnerico.

--KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ--


ZAČETNI LINDY HOP TEČAJ + LINDY CHARLESTON (nedelje; 18:30 - 20:00; pričetek 06. oktobra 2019)

TEČAJ SE ŽE IZVAJA. Na tem tečaju sta še dve prosti mesti, vabljeni k vpisu! Opis tečaja je tek kot je pri zgoraj navedenem tečaju, učimo se osnove plesa lindy hop, vzeli bomo osnove lindy charlestona. V kolikor že poznate nekaj osnov swing plesa se lahko še prijavite na tečaj oz. se nam pridružite.

Tečaj poteka v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati. Ker na Parmovi potekajo obnovitvena dela je dostop možen z Dunajske ceste desno na Livarsko, nato pripeljete direktno na Parmovo.

Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi. V kolikor se pridružite tečaju v teku se obračuna samo število vaj, ki jih boste obiskali v tem sklopu.

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Potrudili se bomo, da vam zagotovimo plesnega partnerja / partnerico.

--KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ--


NADALJEVALNI LINDY HOP TEČAJ + OSNOVNI COLLEGIATE SHAG (srede; 20:00 - 21:30; pričetek 02. novembra 2019)

TEČAJ SE ŽE IZVAJA. Tečaj je dobro zaseden, z veseljem pa bomo sprejeli še kakšnega plesalca oz. leaderja! Pri tem tečaju gre za nadaljevalni lindy hop tečaj z nadgradnjo osnov collegiate shag-a. Primeren je za vse, ki že vsaj nekaj mesecev plešete lindy hop in ste solidno seznanjeni z njegovimi osnovami. Delali bomo na swing outu ter raznih figurah, nadgrajevali lindy charleston. Obenem se bomo učili tudi vedno bolj popularni plesa collegiate shag.

Tečaj se izvaja v dvorani na Celovški cesti 3 v Ljubljani (dvorana v objektu plavalnega kluba Ilirija).

Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi. V kolikor se pridružite tečaju v teku se obračuna samo število vaj, ki jih boste obiskali v tem sklopu.

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Potrudili se bomo, da vam zagotovimo plesnega partnerja / partnerico.

--KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ--

V kolikor boste imeli težave s prijavnico oziroma če imate kakšnokoli vprašanje vezano na plesni tečaj mi prosim pišite mejl ali me pokličite. Kontaktni podatki so na podstrani "kontakt".

 

Vsebina začetnega in nadaljevalnega plesnega tečaja

Swing ples predstavlja družino swing plesov. V grobem swing ples lahko razdelimo na način plesanja, ki se pleše na hitrejšo glasbo, kot na primer "6-count" swing ter na srednje do počasnejše tempe glasbe, kjer se najlažje izražamo s plesom imenovanim lindy hop. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje in sledenje sestavljajo osnovo začetnega plesnega tečaja.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja vključimo v učenje tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti variaciji swing plesa plešemo predvsem, ko se srečamo s hitrejšo glasbo. Cilj, ki mu sledim pri poučevanju je predvsem ta, da učence naučim plesati na čim bolj različen spekter glasbenega ozadja. V celotno zgodbo teh plesov se prav tako lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga spoznamo ponavadi ma ločenih plesnih delavnicah.

 

Vas zanima, kaj se učimo na tečajih? Pripravil sem nekaj kratkih VIDEO PREDSTAVITEV in sicer zaradi več posnetkov na čisto ločeni internetni strani. Kliknite sem za povezavo do nje!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga, delavnica lindy hop v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana na Neubergerjevi

Lokacije plesnih tečajev

Plesni tečaji izključno potekajo v primernih plesnih dvoranah za ta namen. Tečaje poučujem na treh lokacijah, in sicer na Parmovi 25, Celovški 3 ter Neubergerjevi 9, vsa so v Ljubljani. Poleg tega kašne delavnice ali krajši tečaj učim tudi na kakšni drugi lokaciji. Na naslednji povezavi si poglejte, KJE SE NAHAJAJO PLESNE DVORANE, v katerih poučujemo plesne tečaje.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle, Ljubljana
Malo drugačen pogled na enega začetnih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Privatne plesne vaje

Poučujem tudi zasebne vaje za osebo, par ali manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo oziroma si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju. Za poizvedbo po zasebni vaji mi prosim pošljite sporočilo.

 

prijetno druženje po začetnem plesnem tečaju v Ljubljani

Po koncu plesnega tečaja se sem pa tja skupaj odpravimo na pivo... (vir: lastni foto material)

po plesnem tečaju smo se odpravili na plesni večer v Ljubljani

... če ravno tako nanese pa tudi na plesni večer. :) (vir: lastni foto material)

MEJLING LISTA ZA OBČASNO OBVEŠČANJE

Če bi bili radi s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev, občasnih brezplačnih plesnih tečajih ter občasnih plesnih večerih, ki jih organiziram skupaj s prijatelji, se prijavite na mejling listo. Nanjo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice. Obvestila pošiljam praviloma enkrat mesečno.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani v zvezi s plesnimi tečaji:

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

Lokacije plesnih dvoran

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2019 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.