Kristofz.com
plesni tečaji swinga v Ljubljani

Dobrodošli na strani plesnih tečajev v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno dvanajst let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle, tako za pare kot za samske plesalce in plesalke. Vodim manjšo skupino plesalcev, skupaj poučujemo tako na začetnih kot na nadaljevalnih stopnjah plesnih tečajev v Ljubljani. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika rekreacije ter spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Vse v prijetnem in sproščenem ambientu. Veseli bomo, če se nam boste pridružili. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bo potekal naslednji tečaj.

 

skupinska plesna slika s plesnega tečaja v Ljubljani

Druženje in zabava na plesnem tečaju na Iliriji. (vir: lastni foto material)

Seznam prihajajočih plesnih tečajev in delavnic:

Spodaj so navedeni plesni tečaji, ki jih bom pričel učiti v kratkem. Nekajkrat na leto učim tudi brezplačno predstavitev določene zvrsti swing plesa v plesni dvorani. Vsaj dva tedna pred pričetkom bo tudi termin brezplačnega tečaja objavljen spodaj, zato spremljajte mojo stran ali se prijavite na mejling listo.

 

BREZPLAČNA PREDSTAVITVENA VAJA OSNOV SWINGA (sreda, 11. september 2019 od 20:00 do 21:30)

To septembersko sredo bova s soplesalko učila prvo od dveh septembrskih brezplačnih predstavitvenih vaj osnov plesa lindy hop. Na njem se bomo naučili osnovne korake ter držo pri plesu. Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja. Na ta način se boste lahko spoznali s swing plesom ter z učiteljema in se odločili, ali je plesni tečaj za vas ali ne. Predhodnih prijav ne sprejemam, pridete lahko solo ali v paru. Na rednih tečajih smo po parih, pri brezplačnih predstavitvah pa se sicer kdaj zgodi, da razmerje ni izenačeno. A se znajdemo in speljemo tečaj.

Brezplačna vaja bo potekala v dvorani na Celovški cesti 3 v Ljubljani (objekt kopališča Ilirija). Pred objektom je možno parkirati.

Kak dan pred pričetkom tečaja prosim preverite mojo stran, v kolikor nebi izjemoma prišlo do kake prestavitve oziroma odpovedi te brezplačne predstavitve.


BREZPLAČNI PREDSTAVITVENI TEČAJ OSNOV SWINGA - LINDY HOP (nedelja, 29. septembra od 19:00 do 20:30)

Zadnjo nedeljo v septembru bova s soplesalko učila drugo v seriji brezplačnih predstavitvenih vaj osnov lindy hop-a. Tudi tu se bomo naučili osnovne korake ter držo pri plesu. Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja. Na ta način se boste lahko spoznali s swing plesom ter z učiteljema in se tako lažje odločili, ali je plesni tečaj za vas ali ne. Predhodnih prijav ne sprejemam, pridete lahko solo ali v paru. Na rednih tečajih smo po parih, pri brezplačnih predstavitvah pa se sicer kdaj zgodi, da razmerje ni izenačeno. A se znajdemo in speljemo tečaj.

Brezplačna vaja bo potekala v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati.

Kak dan pred pričetkom tečaja prosim preverite mojo stran, v kolikor nebi izjemoma prišlo do kake prestavitve oziroma odpovedi te brezplačne predstavitve.


ZAČETNI LINDY HOP TEČAJ (nedelje od 18:30 - 20:00; pričetek 6. oktobra 2019)

Oktobra bova s soplesalko pričela učiti nov začetni tečaj swinga oz. lindy hop-a. Učili se bomo pravilne drže telesa, osnovna načela vodenja in sledenja, interakcijo med partnerjema, osnovne korake in figure. Jemali bomo tudi lindy charleston. Za udeležbo ne potrebujete predznanja, če še niste plesali je to prava izbira.

Tečaj bom učil v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo).

Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi. Tečaja 30. oktobra izjemoma ne bo (prazniki).

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Potrudili se bomo, da vam zagotovimo plesnega partnerja / partnerico.

--KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ--


NADALJEVALNI LINDY HOP TEČAJ IN OSNOVNI COLLEGIATE SHAG (srede od 20:00 do 21:30; pričetek 2. oktobra 2019)

Gre za nadaljevalni lindy hop tečaj z osnovami collegiate shag-a. Primeren je za vse, ki že nekaj mesecev plešete lindy hop in ste seznanjeni z njegovimi osnovami. Delali bomo na swing outu ter raznih figurah, nadgrajevali lindy charleston. Obenem se bomo učili tudi osnove vedno boj popularnega plesa collegiate shag.

Tečaj bom učil v dvorani na Celovški cesti 3 v Ljubljani (dvorana v objektu plavalnega kluba Ilirija).

Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi. Tečaja 27. oktobra izjemoma ne bo (prazniki).

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Potrudili se bomo, da vam zagotovimo plesnega partnerja / partnerico.

--KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ--


 

V kolikor boste imeli težave s prijavnico oziroma če imate kakšnokoli vprašanje vezano na plesni tečaj mi prosim pišite mejl ali me pokličite. Kontaktni podatki so na podstrani "kontakt".

Vsebina začetnega in nadaljevalnega plesnega tečaja

Swing ples predstavlja družino swing plesov. V grobem swing ples lahko razdelimo na način plesanja, ki se pleše na hitrejšo glasbo, kot na primer "6-count" swing ter na srednje do počasnejše tempe glasbe, kjer se najlažje izražamo s plesom imenovanim lindy hop. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje in sledenje sestavljajo osnovo začetnega plesnega tečaja.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja vključimo v učenje tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti variaciji swing plesa plešemo predvsem, ko se srečamo s hitrejšo glasbo. Cilj, ki mu sledim pri poučevanju je predvsem ta, da učence naučim plesati na čim bolj različen spekter glasbenega ozadja. V celotno zgodbo teh plesov se prav tako lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga spoznamo ponavadi ma ločenih plesnih delavnicah.

 

Vas zanima, kaj se učimo na tečajih? Pripravil sem nekaj kratkih VIDEO PREDSTAVITEV in sicer zaradi več posnetkov na čisto ločeni internetni strani. Kliknite sem za povezavo do nje!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga, delavnica lindy hop v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana na Neubergerjevi

Lokacije plesnih tečajev

Plesni tečaji izključno potekajo v primernih plesnih dvoranah za ta namen. Tečaje poučujem na treh lokacijah, in sicer na Parmovi 25, Celovški 3 ter Neubergerjevi 9, vsa so v Ljubljani.

 

Plesna dvorana v Ljubljani, primerna za izvedbo plesnega tečaja
Primer plesne dvorane - ta je na Parmovi v Ljubljani (vir: lastni foto material)

Privatne plesne vaje

Poučujem tudi zasebne vaje za osebo, par ali manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo oziroma si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju. Za poizvedbo po zasebni vaji mi prosim pošljite sporočilo.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle, Ljubljana
Malo drugačen pogled na enega začetnih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Ostale informacije o plesnem tečaju

Plesne tečaje poučujem na treh različnih lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja, v odgovoru na prijavo pa boste prejeli vse točne podatke. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na plesni tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po začetnem plesnem tečaju v Ljubljani

Po koncu plesnega tečaja se sem pa tja skupaj odpravimo na pivo... (vir: lastni foto material)

po plesnem tečaju smo se odpravili na plesni večer v Ljubljani

... če ravno tako nanese pa tudi na plesni večer. :) (vir: lastni foto material)
Obveščanje o prihajajočih plesnih tečajih in dogodkih

Če bi bili radi s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev, občasnih brezplačnih plesnih tečajih ter občasnih plesnih večerih, ki jih organiziram skupaj s prijatelji se prijavite na mejling listo. Nanjo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice. Obvestila pošiljam praviloma enkrat mesečno. Sploh, če se imate namen na tečaj prijaviti kot solo plesalka. Običajno kmalu po tem, ko objavim tečaj na moji strani, tudi napišem to po mejlu. Tako si lahko hitro rezervirate mesto na plesnem tečaju, kasnejše solo prijave moram namreč ponavadi uvstit v tako imenovano čakalnico in so odvisne od morebitnih prijav solo plesalcev.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani v zvezi s plesnimi tečaji:

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2019 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.