Kristofz.com
plesni tečaji swinga, Ljubljana

Dobrodošli na strani plesnih tečajev v Ljubljani

Sem učitelj swing plesov in že približno dvanajst let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Poučujem tako začetne kot nadaljevalne stopnje plesnih tečajev v Ljubljani. Plesni tečaji so prijetna oblika rekreacije ter spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi, vse v prijetnem in sproščenem ambientu. Skupaj s soplesalci in soplesalkami bomo veseli, če se nam boste pridružili!

 

skupinska plesna slika s plesnega tečaja v Ljubljani

Druženje in zabava na plesnem tečaju na Iliriji. (vir: lastni foto material)

Seznam prihajajočih plesnih tečajev in delavnic:

Spodaj so navedeni plesni tečaji, ki jih bom pričel učiti v kratkem. Nekajkrat na leto učim tudi brezplačno predstavitev osnov swing plesa v plesni dvorani. Vsaj dva tedna pred pričetkom bo termin brezplačnega tečaja objavljen spodaj, zato spremljajte mojo stran ali se prijavite na mejling listo.

 

ZAČETNI LINDY HOP TEČAJ (nedelje; 20:00 - 21:30; pričetek 23. februarja 2020)

Če še niste plesali ali pa bi radi ponovili osnove je ta tečaj prava izbira. Učili se bomo pravilne drže telesa, osnovnih načel vodenja in sledenja, osnovne korake in figure. Sprejemamo tako samostojne prijave kot prijave v paru.

Tečaj bo potekal na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati. Tečaj bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ

Obvestilo: Sprejmemo še eno prijavo v paru oziroma kako prijavo solo plesalcev. Tečaju se je možno pridružiti še na drugi vaji, 01.03.2020


SREDNJA STOPNJA LINDY HOP + LINDY CHARLESTON (nedelje; 18:30 - 20:00; pričetek 23. februarja 2020)

Na tem tečaju bomo nadgrajevali naše osnovno znanje plesa lindy hop. Vključili bomo tudi lindy charleston. Tematika tečaja bo vodenje, sledenje, figure v six-count in eight-count osnovi. V kolikor že poznate osnove swinga oziroma lindy hopa je to tečaj za vas! Sprejemamo tako samostojne prijave kot prijave v paru.

Tečaj bo potekal v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (za Biljardno hišo). Pred objektom je možno parkirati. Tečaj obsega 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ

Obvestilo: prijave so zaprte!


NADALJEVALNI LINDY HOP + NADGRADNJA OSNOV COLLEGIATE SHAG (srede; 20:00 - 21:30; pričetek 04. marca 2020)

Na tem tečaju se bomo učili nadaljevalni lindy hop. Nadgrajevali bomo osnove collegiate shag-a, plesali bomo tudi lindy charleston. Tečaj je primeren za vse, ki že solidno plešete lindy hop. Se pravi poznate osnovne figure, tudi "swingout" vam že solidno uspe odplesati. Bodite seznanjeni z osnovami collegiate shag-a ter lindy charlestona. Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru.

Tečaj bo potekal na Celovški cesti 3 v Ljubljani (dvorana v objektu plavalnega kluba Ilirija). Tečaj obsega 6 vaj po 90 minut. Cena je 45€ po osebi.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA TEČAJ

Obvestilo: prijave so še odprte, pričetek tečaja je bil prestavljen za en teden na 04.03.2020

 

OBVESTILO: V sredo, 05.02.2020 bo v kavarni S.E.M. (Metelkova ulica 2) potekal swing plesni večer . Pričetek ob 20:30 uri. Lepo vabljeni, vstopnine ni!

 

V kolikor boste imeli težave s prijavnico oziroma če imate kakšnokoli vprašanje vezano na plesni tečaj mi prosim pišite mejl ali me pokličite. Kontaktni podatki so na podstrani "kontakt".

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga, delavnica lindy hop v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana.

Vsebina začetnih in nadaljevalnih plesnih tečajev

Swing ples predstavlja družino swing plesov. V grobem swing ples lahko razdelimo na način plesanja, ki se pleše na hitrejšo glasbo, kot na primer "6-count" swing ter na srednje do počasnejše tempe glasbe, kjer se najlažje izražamo s plesom imenovanim lindy hop. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje in sledenje sestavljajo osnovo plesnega tečaja.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja vključimo v učenje tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti variaciji swing plesa plešemo predvsem, ko se srečamo s hitrejšo glasbo. Cilj, ki mu sledim pri poučevanju je, da učence naučim plesati na čim bolj različen spekter glasbenega ozadja. V celotno zgodbo teh plesov se prav tako lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga spoznamo na ločenih plesnih delavnicah.

 

Na naše plesne tečaje sprejemamo tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Na naše tečaje se namreč prijavlja tudi veliko solo plesalcev in plesalk, mi pa prijave spremljamo. Na tečaju smo tako več ali manj po parih. Z občasnimi menjavami pa se itak na tečaju vsi spoznamo in tako nastane sproščeno vzdušje. Zato se le prijavite. :)

 

Vas zanima, kaj se učimo na tečajih? Pripravil sem nekaj kratkih VIDEO PREDSTAVITEV in sicer zaradi več posnetkov na čisto ločeni internetni strani. Kliknite sem za povezavo do nje!

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle, Ljubljana
Malo drugačen pogled na enega začetnih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Lokacije plesnih tečajev

Plesni tečaji potekajo v primernih plesnih dvoranah za ta namen. Tečaje poučujem največkrat na treh lokacijah. Na naslednji povezavi si poglejte, KJE SE NAHAJAJO PLESNE DVORANE, v katerih poučujemo plesne tečaje.

 

prijetno druženje po začetnem plesnem tečaju v Ljubljani

Po koncu plesnega tečaja se sem pa tja skupaj odpravimo na pivo... (vir: lastni foto material)

Privatne plesne vaje

Poučujem tudi zasebne vaje za osebo, par ali manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo oziroma si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju. Za poizvedbo po zasebni vaji mi prosim pošljite sporočilo.

 

po plesnem tečaju smo se odpravili na plesni večer v Ljubljani

... če ravno tako nanese pa tudi na plesni večer. :) (vir: lastni foto material)

MEJLING LISTA ZA OBČASNO OBVEŠČANJE

Če bi bili radi s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev, občasnih brezplačnih plesnih tečajih ter občasnih plesnih večerih, ki jih organiziram skupaj s prijatelji, se prijavite na mejling listo. Nanjo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice. Obvestila pošiljam praviloma enkrat mesečno.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani v zvezi s plesnimi tečaji:

Plesni tečaj v Ljubljani (trenutna stran)

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

Lokacije plesnih dvoran

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2020 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.