Kristofz.com

Plesni tečaji swinga za odrasle v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bom učil naslednji tečaj.

 

skupinska plesna slika s tečaja

Druženje in zabava sta zelo pomembna. Seveda pa ne na račun kvalitetnega učenja! (vir: lastni foto material)

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE:

 

SWING TEČAJ - ZAČETNI LINDY HOP - pričetek 16. januar 2019
Začetni tečaj lindy hop-a je namenjen vsem, ki bi v svet swinga radi vstopili z učenjem najbolj popularnega od swing plesov. Na tem tečaju vam bova s soplesalko namreč predstavila lindy hop v kombinaciji z lindy charlestonom. Če tega plesa še ne poznate oziroma imate predznanje, ki bi ga radi ponovili, potem je to tečaj za vas.
Delali bomo na pravilni drži telesa, interakciji med plesalcema, pravilnem "footworku". V sklopu tečaja bomo izvedli tudi marsikatero uporabno vajo za vodenje in sledenje. Piko na i bo dodalo zabavno preplesavanje na koncu tečaja.
Tečaj bo potekal ob sredah ob 20:30. Oobsegal bo 6 vaj po 90 minut ter dodatno preplesavanje, s katerim bomo obnovili vso naučeno snov. Cena celotnega tečaja je 49€ po osebi.
Tečaj bo potekal v prijetni dvorani plavalnega kluba Ilirija na Celovški cesti 3 v Ljubljani. Parkiranje je možno direktno pred dvorano, javni prevoz je v bližini.
--- PRIJAVITE SE NA TEČAJ ---
Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam kako in kaj. V kolikor se prijavljate v paru prosim napišite tudi ime in priimek partnerja. Veselim se vaše prijave!

 

BREZPLAČNI PREDSTAVITVENI TEČAJ SWINGA - 09. januar 2019
Na predstavitvenem tečaju bova s soplesalko predstavila osnove swinga, tečaj pa je namenjen vsem, ki swinga še ne poznate. V dobri uri boste spoznali osnove swinga ter tako videli, ali je ta ples za vas. Da je swing preprost ples, katerega osnove se da hitro naučiti, se boste lahko prepričali tudi sami. Takoj po plesu bo namreč v sosednjem lokalu Splash tudi plesni večer, kjer boste lahko zaplesali oziroma se naužili swing glasbe v sproščenem vzdušju.
Tečaj bo v sredo, 9. januarja ob 20:30. Tečaj bo trajal približno 70 minut.
Tečaj bo potekal v prijetni dvorani plavalnega kluba Ilirija na Celovški cesti 3 v Ljubljani. Parkiranje je možno direktno pred dvorano, javni prevoz je v bližini.
Vabljeni ste vsi, pa če pridete samostojno ali v paru. Predhodna prijava ni potrebna.

 

Hitro si rezervirajte mesto, kliknite sem in SE PRIJAVITE.

 

Želite izvedeti, kako swing ples izgleda? V lokalu "SPLASH", ki se nahaja na kopališču Ilirija na Celovški cesti 3 v Ljubljani, organiziram sredine plesne večere. Vabljeni od 21h naprej. Občasno tam izvedemo tudi brezplačni predstavitveni tečaj. Kdaj to bo bom obvestil preko mejling liste. Lepo vabljeni!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga oz lindy hopa v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana

Vsebina plesnega tečaja:

Swing ples lahko v grobem razdelimo na način plesanja, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo klasičnega swing tečaja.

 

Poleg tega učim tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti. Na začetni stopnji sta primerni tako za popolne začetnike kot za tiste, ki že plešete swing. Na tečaju teh plesov osvajamo tudi klasične prvine plesa, ki vam bodo prav prišle tudi pri swingu. Oba plesa sta primerna za plesanje na hitrejšo swing glasbo, tako da vabljeni vsi, ki se najdete v tem. V celotno zgodbo teh plesov se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga bomo tudi spoznali.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle
Malo drugačen pogled na enega mojih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Privatne vaje

Zadnje čase veliko poučujem zasebne vaje za osebo, par ali tudi manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo. Ali pa si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju.

Ostale informacije

Plesne tečaje poučujem na nekaj lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

tudi po koncu plesnega tečaja znamo uživati (vir: lastni foto material)
Mejling lista za občasno obveščanje
Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.
KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani:

Vrste tečajev

Potek tečajev

Družabni ples

Zakaj na tečaj

O učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2018 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.