Kristofz.com
plesni tečaji swinga v Ljubljani

Dobrodošli na moji strani plesnih tečajev v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle, tako za pare kot za samske plesalce in plesalke. Poučujem tako začetne kot nadaljevalne stopnje plesnih tečajev v Ljubljani. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika rekreacije ter spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Vesel bom, če se nam boste pridružili. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bom učil naslednji tečaj.

 

skupinska plesna slika s plesnega tečaja v Ljubljani

Druženje in zabava na plesnem tečaju na Iliriji. (vir: lastni foto material)

Seznam prihajajočih plesnih tečajev in delavnic:

Spodaj so navedeni plesni tečaji, ki jih bom pričel učiti v kratkem. Nekajkrat na leto učim tudi brezplačno predstavitev določene zvrsti swing plesa v plesni dvorani. Vsaj dva tedna pred pričetkom bo tudi termin brezplačnega tečaja objavljen spodaj, zato spremljajte mojo stran ali se prijavite na mejling listo.

 

PLESNI TEČAJ - NADALJEVALNI LINDY HOP - pričetek 08. maj 2019

Za konec sezone razpisujem še en krajši plesni tečaj za vse, ki so vam poznane osnove lindy hop-a. V štirih vajah vas bova s soplesalko Nežo vodila v nadgradnjo znanja preko serije lahkotnih in zanimivih figur. Delali bomo tudi na lindy charleston-u, dotaknili se bomo aerial-ov. Z zaključnim prelesavanjem, ki bo skupinsko z drugo skupino primerljivega nivoja znanja, bomo po koncu bomo tečaja zaključili to plesno sezono.

Tečaj bo potekal ob sredah od 20:30 do 22:00 in bo v dvorani na Celovški cesti 3 v Ljubljani (dvorana v objektu plavalnega kluba Ilirija). Obsegal bo 4 vaje po 90 minut, na koncu bomo izvedli še eno brezplačno preplesavanje, s katerim bomo obnovili vso naučeno snov. Cena celotnega tečaja je 33 € po osebi.

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Na tečaju smo po parih. V kolikor se prijavljate v paru prosim napišite tudi ime in priimek partnerja. Veselim se vaše prijave!

--PRIJAVA NA TEČAJ--


PLESNI TEČAJ - NADGRADNJA OSNOV LINDY HOP-A - pričetek 12. maj 2019

Tečaj nadgradnje lindy hop-a je namenjen vsem, ki bi svoje osnovno znanje radi nadgradili. S soplesalko Nežo vas bova popeljala na naslednji nivo preko zanimive snovi. Tako boste spoznali, kaj vse ta ples ponuja in tako postali boljši plesalci. Izvedli bomo tudi določene vaje za vodenje in sledenje. Delali bomo tudi na pravilni drži telesa, interakciji med plesalcema, pravilnem "footworku". Zaključek bo v obliki sproščenega preplesavanja po koncu tečaja, ki bo skupinsko z drugo skupino primerljivega nivoja znanja. Na ta način bomo zaključili to plesno sezono.

Tečaj bo potekal ob nedeljah od 18:30 do 20:00 in bo v dvorani na Parmovi 25 v Ljubljani (dvorana "Stena", za Biljardno hišo). Obsegal bo 4 vaje po 90 minut ter dodatno brezplačno preplesavanje, s katerim bomo obnovili vso naučeno snov. Cena celotnega tečaja je 33 € po osebi.

Sprejemam tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Na tečaju smo po parih. V kolikor se prijavljate v paru prosim napišite tudi ime in priimek partnerja, partner naj izpolni ločeno prijavnico. Veselim se vaše prijave!

--PRIJAVA NA TEČAJ--


 

Pozor. V nedeljo, 05.05.2019 zvečer (od 20:30 - 23.00) bomo v kavarni S.E.M., na Metelkovi ulici 2, izvedli PLESNI SWING VEČER, kjer boste lahko prišli povadit naučeno, se družit s soplesalci ter uživati v dobri glasbi. Lepo vabljeni!

 

V kolikor boste imeli težave s prijavnico mi prosim pišite mejl ali me pokličite. Kontaktni podatki so na podstrani "kontakt".

Vsebina začetnega in nadaljevalnega plesnega tečaja

Swing ples predstavlja družino swing plesov. V grobem swing ples lahko razdelimo na način plesanja, ki se pleše na hitrejšo glasbo, kot na primer "6-count" swing ter na srednje do počasnejše tempe glasbe, kjer se najlažje izražamo s plesom imenovanim lindy hop. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje in sledenje sestavljajo osnovo začetnega plesnega tečaja.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja vključimo v učenje tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti variaciji swing plesa plešemo predvsem, ko se srečamo s hitrejšo glasbo. Cilj, ki mu sledim pri poučevanju je predvsem ta, da učence naučim plesati na čim bolj različen spekter glasbenega ozadja. V celotno zgodbo teh plesov se prav tako lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga bomo tudi spoznali.

 

Vas zanima, kaj se učimo na tečajih? Pripravil sem nekaj kratkih VIDEO PREDSTAVITEV in sicer zaradi več posnetkov na čisto ločeni internetni strani. Kliknite sem za povezavo do nje!

 

Poleg plesanja me zanima tudi zgodovina samega plesa in glasbe. To znanje preko občasnih zabavnih video predstavitev podajam tudi udeležencem mojih začetnih in nadaljevalnih plesnih tečajev. Tako popestrimo sam tečaj in se obenem spoznamo z raznimi zanimivimi dejstvi, ki obkrožajo swing kulturo.

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga, delavnica lindy hop v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana na Neubergerjevi

Plesni večeri ali kje si je možno ogledati ples v živo

Želite izvedeti, kako swing ples izgleda? Občasno organiziram tudi glasbeno/plesne večere. Plesne večere organiziram na dveh javnih lokacijah, in sicer v lokalu "SPLASH", ki se nahaja na kopališču Ilirija na Celovški cesti 3 v Ljubljani, ter v kavarni S.E.M. na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani. Informacijo o tem, kdaj se bo zgodil plesni večer, sporočim preko mejling liste oziroma preko moje facebook strani. Lepo vabljeni!

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle, Ljubljana
Malo drugačen pogled na enega začetnih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Privatne plesne vaje

Zadnje čase veliko poučujem zasebne vaje za osebo, par ali tudi manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo. Ali pa si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju.

Lokacije plesnih tečajev

Plesni tečaji izključno potekajo v primernih plesnih dvoranah za ta namen. Najbolj pogosto poučujem na treh lokacijah, in sicer na Parmovi 25, Celovški 3 ter Neubergerjevi 9, vsa so v Ljubljani. Privatne vaje tudi drugje, saj ne potrebujemo tako velike dvorane.

 

Plesna dvorana v Ljubljani, primerna za izvedbo plesnega tečaja
Primer plesne dvorane - ta je na Parmovi v Ljubljani (vir: lastni foto material)

Ostale informacije o plesnem tečaju

Plesne tečaje poučujem na treh različnih lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja, v odgovoru na prijavo pa boste prejeli vse točne podatke. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na plesni tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po začetnem plesnem tečaju v Ljubljani

Po koncu plesnega tečaja se sem pa tja skupaj odpravimo na pivo... (vir: lastni foto material)

po plesnem tečaju smo se odpravili na plesni večer v Ljubljani

... če ravno tako nanese pa tudi na plesni večer. :) (vir: lastni foto material)
Obveščanje o prihajajočih plesnih tečajih in dogodkih

Če bi bili radi s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev, občasnih brezplačnih plesnih tečajih ter občasnih plesnih večerih se prijavite na mejling listo. Nanjo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice. Obvestila pošiljam praviloma enkrat mesečno. Sploh, če se imate namen na tečaj prijaviti kot solo plesalka. Običajno kmalu po tem, ko objavim tečaj na moji strani, tudi napišem to po mejlu. Tako si lahko hitro rezervirate mesto na plesnem tečaju, kasnejše solo prijave moram namreč ponavadi uvstit v tako imenovano čakalnico in so odvisne od morebitnih prijav solo plesalcev.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani v zvezi s plesnimi tečaji:

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2019 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.