Kristofz.com

Plesni tečaji swinga za odrasle v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bom učil.

 

Po nekaj letih samostojnega učenja zadnjih nekaj let delujem v okviru plesnega društva SwingKids, katerega predsednik sem. Kljub temu, da imamo kvalitetno ekipo plesnih učiteljev tudi sam še vedno učim nekaj tečajev. Društvo deluje v Ljubljani, poleg plesnih tečajev organiziramo delavnice, koncerte, plesne večere itd.

 

TIpični izgled plesanja chag-a v stranski oz.

v elementu na plesnem tečaju v Ljubljani...

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE:

 

Kompletni seznam plesnih tečajev se nahaja na strani plesnega društva SwingKids
Bolj kot z učenjem rednih tečajev se zadnje čase namreč ukvarjam z vodenjem plesnega društva SwingKids, v okviru katerega naši plesni učitelji poučujejo swing tečaje. Sam pa poučujem predvsem na občasnih plesnih delavnicah. Spodnja povezava vas bo pripeljala do internetne strani plesnega društva SwingKids, kjer si boste lahko izbrali svoj plesni tečaj.
---POVEZAVA DO AKTUALNEGA SEZNAMA TEČAJEV---

 

Želite izvedeti, kako swing ples izgleda? V kavarni S.E.M., na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani, organiziram ponedeljkove plesne večere, v okviru katerih izvajamo tudi občasne brezplačne predstavitvene tečaje swing plesa. Pričnejo se okoli 21:15 ure. Tam boste lahko v živo spoznali swing ples. In spoznali seveda swing in njej sorodno glasbo, DJ-amo jaz in prijatelji. Lepo vabljeni!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga oz lindy hopa v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana

Vsebina plesnega tečaja:

Swing ples lahko v grobem razdelimo na način plesanja, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo klasičnega swing tečaja.

 

Poleg tega učim tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti. Na začetni stopnji sta primerni tako za popolne začetnike kot za tiste, ki že plešete swing. Na tečaju teh plesov osvajamo tudi klasične prvine plesa, ki vam bodo prav prišle tudi pri swingu. Oba plesa sta primerna za plesanje na hitrejšo swing glasbo, tako da vabljeni vsi, ki se najdete v tem. V celotno zgodbo teh plesov se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga bomo tudi spoznali.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle
pogled iz zraka na enega mojih plesnih tečajev

Privatne vaje

Zadnje čase veliko poučujem zasebne vaje za osebo, par ali tudi manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo. Ali pa si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju.

Ostale informacije

Moji plesni tečaji ter tečaji mojih součiteljev potekajo na raličnih lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

tudi po koncu plesnega tečaja znamo uživati
Mejling lista za občasno obveščanje
Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.
KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani:

Vrste tečajev

Potek tečajev

Družabni ples

Zakaj na tečaj

O učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2018 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.