Kristofz.com

Plesni tečaji swinga za odrasle v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Spodaj lahko preverite, kdaj in kje bom učil.

 

Po nekaj letih samostojnega učenja zadnjih nekaj let delujem v okviru plesnega društva SwingKids, katerega predsednik sem. Kljub temu, da imamo kvalitetno ekipo plesnih učiteljev tudi sam še vedno učim nekaj tečajev. Društvo deluje v Ljubljani, poleg plesnih tečajev organiziramo delavnice, koncerte, plesne večere itd.

 

TIpični izgled plesanja chag-a v stranski oz.

v elementu na plesnem tečaju v Ljubljani...

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE, kjer bom jaz učil:

 

Začetni tečaj SWING I (za popolne začetnike), pričetek 05.04.2018
Če swinga še niste nikoli plesali, ali pa poznate zgolj osnove, potem je to stopnja za vas. Učili se bomo osnove swinga na zabavno swing glasbo. Seveda razne vaje za vodenje in sledenje ne bodo izostale. Prijava v paru ni pogoj. Zaželjene so tudi solo prijave, saj se bomo s soplesalci potrudili, da uredimo takšno razmerje, da bomo po parih.
Tečaj bo potekal v lepi, novi plesni dvorani z ogledali na lokaciji PK Ilirija, Celovška 3, 1000 Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom.
Cena tečaja je 49€ po osebi. Tečaj bo potekal v okviru plesnega društva SwingKids in bo obsegal 6 vaj po 90 minut. Termin: četrtki od 20:15 do 21:45.
---PRIJAVITE SE NA TEČAJ (tečaju se je možno pridružiti tudi na 2. vaji, torej 12.04.2018)---

 

Začetni tečaj SWING II (za plesalce s predznanjem), pričetek 10.04.2018
Če že poznate osnove swinga, potem je to stopnja za vas. Utrjevali in nadgrajevali bomo osnove swinga na zabavno swing glasbo, učili se bomo lindy charleston ter kako ga vlkučiti v ples. Seveda razne vaje za vodenje in sledenje tudi na tem tečaju ne bodo izostale. Prijava v paru ni pogoj. Zaželjene so tudi solo prijave, saj se bomo s soplesalci potrudili, da uredimo takšno razmerje, da bomo po parih.
Tečaj bo potekal v lepi, novi plesni dvorani z ogledali na lokaciji PK Ilirija, Celovška 3, 1000 Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom.
Cena tečaja je 40€ po osebi. Tečaj bo potekal v okviru plesnega društva SwingKids in bo obsegal 5 vaj po 90 minut. Termin: torki od 20:15 do 21:45.
---PRIJAVITE SE NA TEČAJ---

 

INTENZIVNE DELAVNICE V OKVIRU "ALL THAT SWING" FESTIVALA; vikend, 14. in 15. april 2018
V okviru že tradicionalnega plesnega festivala bomo organizirali tudi intenzivne plesne delavnice za začetnike. Če vam redni tedenski plesni tečaji ne odgovarjajo in bi se kljub temu radi naučili osnov swing plesa, potem je ta dogodek pravšnji za vas. Delavnice bodo obsegale sedem vaj z zelo zanimivim programom! K udeležbi vabim tudi plesalce, ki osnove swinga oziroma lindy hopa že poznate, pa bi radi obnovili svoje znanje.
Delavnice bodo potekale v plesnih dvoranah v Župančičevi jami in sicer na lokacijah Neubergerjeva ulica 9 ter Štihova ulica 5 v Ljubljani. V okviru plesnih delavnic bomo imeli tudi več stopenj za nadaljevalne plesalce, sestavni del festivala pa bodo tudi plesni večeri, torej gre za popolno plesno in glasbeno swing doživetje!
Cene za udeležbo se gibljejo že od 69 € naprej, kompleten cenik in vse ostale informacije dobite na uradni internetni strani delavnic.
---POVEZAVA NA STRAN ALL THAT SWING FESTIVALA---

 

Želite izvedeti, kako swing ples izgleda? V kavarni S.E.M., na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani, organiziram ponedeljkove plesne večere, v okviru katerih izvajamo tudi občasne brezplačne predstavitvene tečaje swing plesa. Pričnejo se okoli 21:15 ure. Tam boste lahko v živo spoznali swing ples. In spoznali seveda swing in njej sorodno glasbo, DJ-amo jaz in prijatelji. Lepo vabljeni!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga oz lindy hopa v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana

Vsebina plesnega tečaja:

Swing ples lahko v grobem razdelimo na način plesanja, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo klasičnega swing tečaja.

 

Poleg tega učim tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti. Na začetni stopnji sta primerni tako za popolne začetnike kot za tiste, ki že plešete swing. Na tečaju teh plesov osvajamo tudi klasične prvine plesa, ki vam bodo prav prišle tudi pri swingu. Oba plesa sta primerna za plesanje na hitrejšo swing glasbo, tako da vabljeni vsi, ki se najdete v tem. V celotno zgodbo teh plesov se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga bomo tudi spoznali.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle
pogled iz zraka na enega mojih plesnih tečajev

Ostale informacije

Moji plesni tečaji ter tečaji mojih součiteljev potekajo na raličnih lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

tudi po koncu plesnega tečaja znamo uživati

 

Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.

 

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2017 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.