Kristofz.com
plesni tečaji swinga, Ljubljana

Dobrodošli na strani plesnih tečajev v Ljubljani

Sem učitelj swing plesov in že približno dvanajst let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Poučujem tako začetne kot nadaljevalne stopnje plesnih tečajev v Ljubljani. Plesni tečaji so prijetna oblika rekreacije ter spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi, vse v prijetnem in sproščenem ambientu. Skupaj s soplesalci in soplesalkami bomo veseli, če se nam boste pridružili!

 

skupinska plesna slika s plesnega tečaja v Ljubljani

Druženje in zabava na plesnem tečaju na Iliriji. (vir: lastni foto material)

Seznam prihajajočih plesnih tečajev in delavnic:

Spodaj so navedeni plesni tečaji, ki jih bom pričel učiti v kratkem. Nekajkrat na leto učim tudi brezplačno predstavitev osnov swing plesa v plesni dvorani. Vsaj dva tedna pred pričetkom bo termin brezplačnega tečaja objavljen spodaj, zato spremljajte mojo stran ali se prijavite na mejling listo.

 

TABELA PRIHAJAJOČIH PLESNIH TEČAJEV

Trenutno ni razpisanih novih tečajev. Žal smo morali sezono 2019 / 2020 zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa končati predčasno in v tej sezoni ne načrtujemo nadaljevanja oziroma novih tečajev. Za več informacij glede tečajev se obrnite name na kristof.swing@gmail.com

 

Vsebina začetnih in nadaljevalnih plesnih tečajev

Swing ples predstavlja družino swing plesov. V grobem swing ples lahko razdelimo na način plesanja, ki se pleše na hitrejšo glasbo, kot na primer "6-count" swing ter na srednje do počasnejše tempe glasbe, kjer se najlažje izražamo s plesom imenovanim lindy hop. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje in sledenje sestavljajo osnovo plesnega tečaja.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja vključimo v učenje tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti variaciji swing plesa plešemo predvsem, ko se srečamo s hitrejšo glasbo. Cilj, ki mu sledim pri poučevanju je, da učence naučim plesati na čim bolj različen spekter glasbenega ozadja. V celotno zgodbo teh plesov se prav tako lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga spoznamo na ločenih plesnih delavnicah.

 

Na naše plesne tečaje sprejemamo tako samostojne prijave kot prijave v paru. Če se prijavite v paru imate mesto na tečaju takoj zagotovljeno (v kolikor je na tečaju še prostor). Pri solo prijavah pa vas sproti obveščam o stanju in razmerju med prijavljenimi. Na naše tečaje se namreč prijavlja tudi veliko solo plesalcev in plesalk, mi pa prijave spremljamo. Na tečaju smo tako več ali manj po parih. Z občasnimi menjavami pa se itak na tečaju vsi spoznamo in tako nastane sproščeno vzdušje. Zato se le prijavite. :)

 

Vas zanima, kaj se učimo na tečajih? Pripravil sem nekaj kratkih VIDEO PREDSTAVITEV in sicer zaradi več posnetkov na čisto ločeni internetni strani. Kliknite sem za povezavo do nje!

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle, Ljubljana
Malo drugačen pogled na enega začetnih plesnih tečajev (vir: lastni foto material)

Lokacije plesnih tečajev

Plesni tečaji potekajo v primernih plesnih dvoranah za ta namen. Tečaje poučujem največkrat na treh lokacijah. Na naslednji povezavi si poglejte, KJE SE NAHAJAJO PLESNE DVORANE, v katerih poučujemo plesne tečaje.

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga, delavnica lindy hop v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana (vir: lastni foto material).

Privatne plesne vaje

Poučujem tudi zasebne vaje za osebo, par ali manjšo skupino. Predvsem je swing postal ljudem zanimiv kot poročni ples, saj je sproščen in vsebuje veliko zabavnih figur. Name pa se obračajo tudi tečajniki, ki jim siceršnji termini začetnih tečajev ali delavnic ne ustrezajo oziroma si želijo bolj osebne obravnave na določenem plesnem področju. Za poizvedbo po zasebni vaji mi prosim pošljite sporočilo.

 

po plesnem tečaju smo se odpravili na plesni večer v Ljubljani

Z naučenim znanjem pa se lahko odpravimo na plesni večer. Že po začeni stopnji tečaja bomo znali dovolj. :)(vir: lastni foto material)

MEJLING LISTA ZA OBČASNO OBVEŠČANJE

Če bi bili radi s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev, občasnih brezplačnih plesnih tečajih ter občasnih plesnih večerih, ki jih organiziram skupaj s prijatelji, se prijavite na mejling listo. Nanjo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice.

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

Oglejte si še ostale podstrani v zvezi s plesnimi tečaji:

Plesni tečaj v Ljubljani (trenutna stran)

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

Lokacije plesnih dvoran

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2020 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.