Kristofz.com

swing kot pravi družabni ples

Družabni ples in plesanje swinga

Swing ples pomeni tudi druženje ljudi, kramljanje in plesanje ob dobri glasbi. Ples je družaben dogodek, na katerem se srečujemo v prijetnem okolju na kulturen način. Med plesalci se nemalokrat stkejo vezi in skupaj se udeležijo tudi drugih prostočasnih aktivnosti. Veliko naših tečajnikov se skupaj odpravi na plesne večere, pa tudi v gore, na smučanje in podobno. Družijo se še dolgo po tem, ko tečaja ne obiskujejo več.

 

Utrinek s plesnega tečaja v Ljubljani (vir: lastni foto material)

Med plesnim tečajem se trudimo vzpostaviti takšno klimo, da se ne le učimo plesati ampak se tudi sprostimo in pozabimo na vsakodnevne skrbi. Ob tem pa vzpostavimo stik s soplesalci, soplesalkami, ostalimi tečajniki. Plesni tečaji in podobni dogodki, kot so razne delavnice, so torej idealni dogodki tako za samske kot za plesalce v parih. V letu 2020 nam je sicer zloglasni korona virus prekrižal načrte ozroma spremenil način izvajanja tečajev. Pred tem je bil velik delež prijav samskih plesalcev in med tečajem smo veliko menjali pare, do nadaljnjega pa bomo morali potek tečajev nekoliko podrediti tem razmeram. Vsekakor pa se bomo trudili, da bo ta socialni vidik ostal pomemben del izvajanja tečajev.

 

Družabni ples na prostem

Plesni večer na odprtem (vir: http://www.summerjamboree.com/)

Veliko let sem redno skrbel za to, da so se poleg tečajev redno odvijali tudi plesni večeri v lokalih, brez vstopnine, ki so bili dostopni vsem, tečajnikom vseh šol in raznim naključnim obiskovalcem. Plesali smo v gradu Kodeljevo, v kavarni SEM in še marsikje drugje. Do nadaljnjega smo s temi plesnimi večeri žal močno omejeni in plešemo predvsem na plesnih tečajih. Plesni večeri gor ali dol, še vedno pa velja, da je za swing plesalce značilno, da smo zgovorni in polni nalezljive, dobre energije. Kakršna je pač glasba, na katero plešemo.

 

Skupinska delavnica

Zadovoljni plesalci po dvodnevnem druženju na plesnih delavnicah. (vir: lastni foto material)

Oglejte si še ostale podstrani:

Plesni tečaj v Ljubljani

Vrste plesnih tečajev swinga

Potek plesnega tečaja

Družabni ples (trenutna stran)

Zakaj na plesni tečaj

O plesnem učitelju

Lokacije plesnih dvoran

Opis swing glasbe

Opis swing plesa

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2021 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.